[Logo] Jaikoz and SongKong Forums
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Members]  Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
TIPL revisited  XML
Forum Index -> Jaikoz Issues
Author Message
HaroldEvenson

Pro

Joined: 08/07/2011 16:35:23
Messages: 20
Location: Alberta, Canada
Offline

Following up to this thread from a few years ago,
http://jthink.net/jaikozforum/posts/list/4509.page

I'm still having issues with TIPL fields when they are encoded UTF-16.

TIPL is a string of NULL seperated values. Jaikoz writes a unicode BOM in front of every value. Whereas Helium writes only one BOM at the front of the string. When Jaikoz reads such a tag, all values but the first show up as chinese letters.

I think Jaikoz should read all values in a frame with the same byte order. I suspect this could be a problem for other text frames as well.

Frames that allow different types of text encoding contains a text
encoding description byte. Possible encodings:

$00 ISO-8859-1 [ISO-8859-1]. Terminated with $00.
$01 UTF-16 [UTF-16] encoded Unicode [UNICODE] with BOM. All
strings in the same frame SHALL have the same byteorder.
Terminated with $00 00.
$02 UTF-16BE [UTF-16] encoded Unicode [UNICODE] without BOM.
Terminated with $00 00.
$03 UTF-8 [UTF-8] encoded Unicode [UNICODE]. Terminated with $00.
 


Thanks
paultaylor

Pro
[Avatar]

Joined: 21/08/2006 09:21:27
Messages: 7539
Online

Right, not sure which application is wrong here but Ive raised https://jthink.atlassian.net/browse/JAIKOZ-994 for further consideration.

thanks Paul (Administrator)
 
Forum Index -> Jaikoz Issues
Go to:   
Powered by JForum 2.1.6 © JForum Team